Zalety techniczne i jakość

Producenci

Zalety techniczne i jakość

Zalety techniczne i jakość

System tanków został wynaleziony w celu optymalizacji dystrybucji piwa. Piwo jest transportowane z browaru w specjalnych, izolowanych transportowych tankach. Z tych tanków, piwo trafia bezpośrednio do schłodzonej instalacji w lokalu. Tanki wyposażone są w worki, które podlegają recyklingowi. Dzięki zastosowaniu worków, tank w środku pozostają czyste. Podczas ponownego uzupełniania tylko worek musi zostać wymieniony oraz piercing musi zostać wyczyszczony. Ponieważ worki są w 100% szczelne, dodatkowy dwutlenek węgla nie jest dodawany do piwa. Następnie piwo jest wypychane z taka za pomocą ciśnienia wewnątrz instalacji. Napełnianie zbiornika trwa ok. 8 minut.

System tanków nie tylko redukuje koszty, ale proces staje się również bardziej kontrolowany, ponieważ piwo podawane jest w optymalnych warunkach. To także sprzyja przydatności piwa do spożycia. Większość browarów gwarantuje świeżość niepasteryzowanego piwa nawet przez 12 tygodni.